Katarina Brkić - Pjesme, priče i jedna drama

Pjesme, priče i jedna drama
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Spiritus movens
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537553166
ISBN10 9537553167
Godina 2011
Broj stranica 256
Format 21,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 0,74 € Kupi

Sadržaj ove knjige Katarine Brkić, kao što sam naslov kaže, čine pjesme, priče i jedna drama, koje vremenski obuhvaćaju raspon od tridesetak godina (sva su djela datirana).
Izbor uključuje tridesetak pjesama i više od 20 priča. Temeljene su na potpuno proživljenom osjećaju potaknutom određenim motivom, iz čega se u konačnici oblikuju misli o ljudskoj prirodi, odnosno o životu i svijetu uopće, katkad s jasno izrečenom porukom, molbom ili željom. Drama pod naslovom "Godot nije došao, poslao je žene" ima tri čina, a inspirirana je Beckettovom dramom "U očekivanju Godota". 1996. godine izvodili su je učenici Srednje škole Tina Ujevića u Kutini.
Beckett je nastojao pomoću smiješnih i izgubljenih likova istaknuti apsurdnost života, što se lijepo poklopilo s tadašnjim usponom filozofske škole egzistencijalizma. Zaokupljen problemom ljudske egzistencije i otuđenosti suvremenoga života, pokazao je izrazito pesimističnu viziju svijeta u kojemu je ljudski vijek ispunjen besmislom, patnjama i uzaludnim očekivanjima. Inačica drame koju u ovoj knjizi potpisuje Katarina Brkić, nešto je svjetlija i optimističnija, te nas podsjeća da uvijek postoji rješenje i da ne smijemo gubiti nadu.