Danijela Stanojević Majerić - Nauči psa trikovima

Nauči psa trikovima
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač A studio s potpisom
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535550402
ISBN10 9535550403
Godina 2008
Broj stranica 119
Format 18 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 0,56 € Kupi

Zbirka laganih i pitkih priča predstavlja lepezu slika, naizgled uhvaćenih tek usput, poput brainstorminga šutljivog putnika lokalnog autobusa bilo gdje u lijepoj našoj, od velegrada do jadranskih otoka nižu se kadrovi katkad doista nevjerojatno spretno skrivenih poruka. Među pričama je moguće pronaći prave male medaljončiće u kojima je autorica zanatski uspjela naći pravi balans između vidljivog (uobličenog u slikama i riječima) i naslućujućeg, a neizrečenog.

U svom književnom prvijencu Danijela Stanojević Majerić obračunavajući se s licemjernošću društva, crkve i u konačnici međuljudskih (seksualnih, analnih i ost.) odnosa, pronalazi, ističe i slavi pozitivno u svim ljudima i situacijama, predrasudama i uvjerenjima unatoč. 

"Nauči psa trikovima" govori o urbanom životu i gubitku identiteta u suvremenom društvu. U mnoštvu informacija život koji se nudi je lagodan, ali s druge strane, često bez mogućnosti samorealizacije, intelektualnog razvoja te ostvaranja pojedinca u potpunosti. No postoji izlaz - ljubav...