Davor Špišić - Košer

Košer
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Hena Com
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532592603
ISBN10 9532592601
Godina 2019
Broj stranica 220
Format 21 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 3,38 € Kupi

Kad sedamdesetogodišnji Ljubo, bivši podoficir nekadašnje Jugoslavenske narodne armije, dobije uznemirujući poziv od svoje kćeri koja se s Liječnicima bez granica uputila u Izrael i tamo završila u izraelskom vojnom zatvoru, bez razmišljanja će krenuti u Jeruzalem spašavati svoju jedinicu.

No kći Zorica nije jedino što u mitskoj zemlji iskonske ljubavi i vjekovnih mržnji Ljubo može dobiti natrag ili zauvijek izgubiti. Tamo će ponovno vidjeti i Zoričinu majku Rahelu, svoju jedinu i neprežaljenu životnu ljubav koja ga je napustila trideset godina ranije. Putujući u Izrael, Ljubo putuje i u vlastitu prošlost, u brak s Rahelom koji se nepovratno urušio zajedno s Berlinskim zidom, u tugu zbog dvije izgubljene ljubavi svoje kćeri, u nemilo sjećanje na svoj život nakon razvoda u kojem on i kći nisu ostali samo na brisanom prostoru razorene obitelji, nego i na vjetrometini novih političkih okolnosti u kojima je sve bitno u njihovoj biografiji postalo nepoželjno.


Davor Špišić vodi čitatelje na putovanje kroz dramatičnu sadašnjost, potresnu prošlost i upitnu budućnost čvrstom rukom pripovjedača koji na hodočašće za ljubav ne šalje samo svog junaka, nego i sve one koji su ljubav pronalazili, gubili, čuvali, napuštali ili se za nju, baš kao Ljubo Zorica u "Košeru", borili prevaljujući daljine još veće od geografskih.