Julijana Matanović - Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531404686
ISBN10 9531404682
Godina 2009
Broj stranica 201
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Koliko godina treba proći da bi se razumjela davno izrečena rečenica, koliko emocionalnih prepreka preskočiti da bi se čuo plač djeteta, koliko obiteljskih priča sakriti da bi se uopće moglo živjeti, koliko puta preseljavati da bi se opipala sreća, koliko satova promijeniti da bi se umrlo na vrijeme, samo su neke od tema ove knjige pripovijesti i priča Julijane Matanović. 

Dvanaest njih, razdijeljene u cjeline o ženama, muškarcima, gradovima i rastancima, ujedinjene su veznim nitima, tako da priče mogu preseljavati iz bloka u blok a da se pri tome ništa ne gubi na točnosti njihova situiranja. Neovisno sadrže li četiri ili trideset stranica u svima njima nalazimo brojne detalje, osjećamo drhtavost atmosfere i prepoznajemo bogatstvo emocija pa nam se nakon čitanja svake pojedine čini kao da smo pročitali veliki roman.

"Knjigom od muškaraca, žena, gradova i rastanaka" Julijana Matanović odlučila se vratiti stilu pripovijedanja koji ju je učinio jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih spisateljica. Upravo će zato duh njezinih najpopularnijih knjiga "Zašto sam vam lagala" i "Bilješka o piscu" stalno lebdjeti nad mislima čitatelja ove knjige i vratiti ga ne samo u vrijeme otkrivanja ljepote rukopisa ove nesvakidašnje spisateljice već i u vlastiti život i to ne samo ovaj danas i ovdje već i onaj koji je davno iza njega..