Adrian Predrag Kezele - Duša stare Europe

Duša stare Europe
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Dvostruka duga
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536516711
ISBN10 9536516713
Godina 2004
Broj stranica 332
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Prethodnica Duše Stare Europe, knjiga Povratak Boginje, odvela nas je u davnu prošlost, u vrijeme neolita, otkrivajući nam tajne zaboravljene civilizacije Stare Europe (Danilo-Hvar kultura u Hrvatskoj) isprepletene s toplom ljudskom pričom o ljubavi dvoje mladih koja se nastavlja i nakon smrti njihovih tijela, preko provalije vremena, premošćujući raspon od šest tisuća godina.

Zora i Dan, akteri te neobične ljubavne priče, nastavljaju svoju pustolovinu u sadašnjem vremenu. Rođeni na različitim mjestima prisjećaju se svojega podrijetla i otpočinju potragu jedno za drugim. Ta će ih potraga, opisana na stranicama ove knjige koju ćete zasigurno pročitati u jednome dahu, odvesti do zaboravljenih "mjesta moći" širom Europe: od Danila u Hrvatskoj, Lengyela u Mađarskoj, Karanova u Bugarskoj pa sve do Konye, grada ljubavnika u Turskoj te na posljetku, do posljednjeg mjesta izgubljene neolitske civilizacije, otoka zvanog Inan-Durh, danas poznatog kao Kreta.

Tijekom te potrage, prije nego što se susretnu, Zora i Dan će mnoge "stare duše" potaknuti da se prisjete vremena u kojem je svijet bio radosnije i ljepše mjesto, vremena koje se ponovo može vratiti samo ako ljudi današnjice osvijeste pogrešku koju su prije pet tisuća godina ugradili u same temelje naše civilizacije.
Duša Stare Europe će vam u obliku napete priče otkriti nepoznate činjenice o civilizaciji koja je prethodila našoj. Upoznat će vas s drugačijim načinom razmišljanja o svijetu, čovjeku, duhovnosti i religiji. Međutim, sasvim je vjerojatno da ćete, prateći doživljaje likova iz ove knjige, prepoznati svoju vlastitu čežnju za istinskom ljubavlju. Nemojte se stoga začuditi ako osjetite kako se "duša Stare Europe" budi i u vama otvarajući put nadi u stvaranje drugačijeg, boljeg i sretnijeg svijeta.