Tatjana Udović - Borba za život

Borba za život
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Matica hrvatska,Ogranak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789535522379
ISBN10 953552237X
Godina 2012
Broj stranica 45
Format 20 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Konačno nešto novo i osvježavajuće u velikoj ponudi  autobiografskih priča! Nešto iskreno, autentično i duhovno. I još nešto više od toga jer je prožeto događanjima  i dramatičnim trenucima iz života same autorice, Tatjanu Udović.

Autorica Tatjana Udović uspjela je prenijeti u priču samo otajstvo ljudskog postojanja kroz životvorni vez stvarnih događanja. Sve je tu iznijeto kronološki i dokumentarno, a opet sve rečeno, s dubokim i osobnim emocionalnim nabojem. Njezina uloga u priči je iznijeta skromno i samozatajno, a naglašeni samo, fragmentarno i u događajima, oni dijelovi priče u kojima su njeni sudionici bili jedini i  stvarni heroji. Heroji  iz običnih, ljudskih i srčanih pobuda. Ali za mene kao čitatelja, i ona,  sama autorica, je junakinja. Ona je heroina koja se iz teških životnih događanja, iznijela  zrelo, a pouke i traumatična iskustva,  primijenila u svakodnevni život, šireći dobrotu i želeći da ta iskustva i saznanja podijeliti s drugima. Nakon svega, hrabro se suočila s još jednim proživljavanjem – proživljenoga, pišući dramu svog života i svoje BORBE ZA ŽIVOT.

 Bila mi je posebna čast i zadovoljstvo napisati recenziju za njenu, izuzetno zanimljivu i poticajnu, priču – njenu proživljenu priču Borba za život. A kada ju  pročitate, znat ćete i zašto…