Orijana Koloper - Arabeska

Arabeska
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost
Izdavač Izvori
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532033236
ISBN10 9532033238
Godina 2008
Broj stranica 248
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,86 € Kupi

Vrhunski krimić domaće autorice. Nekoliko povezanih ubojstava u jednom imaginarnom gradu, bilo kojem, i jedan policijski istražitelj upleten u događaje koji bi lako mogli biti istiniti. Jer, sve je moguće kad su i igri novac i droga.Sebe je krivio za sve što se tog dana odigralo na ulici ispred njihove kuće.

Zaustavlja se crni Audi, spušta se prozorsko staklo i tri uzastopna hica pogađaju nejako tijelo njegovog petogodišnjeg jedinca. Selma to nije mogla prihvatiti, jednostavno je jednog jutra odlučila pobjeći od istine najdalje što je mogla. 

On je ostao poput poderane zastave koja zaboravljena i dalje vijori nakon izgubljene bitke. Ništa više nije vrijedno truda, cilj jednostavno ne postoji.

Oskar je bio apsolutno siguran samo u jednu stvar; da nije tada bio inspektor krimpolicije, da nije strpao iza rešetaka poznatog narkodilera, njegov bi David danas bio živ. Zajedno sa svojom majkom trudio bi se, uz povremene intervencije oca, prebroditi pubertetske vratolomije.

To je bilo vrlo jednostavno, barem je on tako vjerovao, a vjera je bezgranična moć. Nekome podari krila, a nekoga okuje.

Oskar već godinama vuče za sobom svoje lance.