Vera Čudina - Staklena zima

Staklena zima
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Romani
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533045252
ISBN10 9533045256
Godina 2012
Broj stranica 148
Format 20 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 36,00 Kn Kupi

Svaki je čovjek samome sebi najveća zagonetka.

 

Bez obzira na svu užurbanost, moj tromi hod kroz život sve više me je umarao. Vodio sam mrtav život. Osupnut tom spoznajom, dao sam obećanje samome sebi. Ići ću do kraja. Do univerzalne Istine i Ljubavi. I tako je počelo moje istraživanje…

 

Ovaj coelhovski roman Vere Čudine napisan je prema istinitoj životnoj priči. Knjiga je to koju ćete čitati jedanput, pa dvaput... ponovno iščitavati i uvijek dolaziti do novih spoznaja o sebi i životu.

Irena je liječnica na dječjem onkološkom odjelu. Prazninu koju osjeća u braku kompenzira predanošću poslu. David je novinar i Irenin blizak prijatelj, čovjek koji vodi dinamičan život te putuje po svijetu tražeći, među ostalim, sebe. Jednoga dana posao ga odvede u daleku, nepoznatu zemlju.

 

Tamo, u toj pustoši, ljudi su sretni i vesele se svakom novom danu. I Davida je ta daleka točkica na Zemlji, taj zaboravljeni komadić svijeta, probudio iz dotadašnjeg života. On odlazi u Hram iskupljenja, prolazi inicijaciju – devet krugova spoznaje, kao devet mjeseci potrebnih da nastane ljudsko biće. U Hramu doživljava osobnu preobrazbu i iskustvo koje će zauvijek promijeniti njegove spoznaje o životu i smrti. Jer čovjek se navikne na sve, osim na pomisao o smrti. No je li smrt konačni kraj života ili je istina ipak drugačija?

 

Ova Knjiga. Rekao si da su u njoj moji životi. Tko ih je napisao?

- Recimo ovako: Otac je riječ, Sin je slovo, Duh je olovka. Svi zajedno su Pismo.

- Znači, Pismo mog života već je napisano.

- Ne. Pismo tvog života piše se zauvijek.