Jadranka Klepac - Spomenar

Spomenar
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Romani
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533039503
ISBN10 9533039507
Godina 2016
Broj stranica 160
Format 21,7 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

 „... najgore je što ti se može dogoditi ako imaš trinaest-četrnaest godina da netko u tvojem razredu i tvojoj bližoj i daljoj okolini pomisli da si drukčiji i da se izdvajaš od većine klinaca svoje generacije. Odmah te proglase čudakom ili frikom i možeš se slikat dok ne vratiš prvobitnu reputaciju.“

 

Najnoviji roman Jadranke Klepac Spomenar treći put čitatelja dovodi u susret s osjećajnom i misaonom djevojčicom Danom i njezinim druš­tvom. Nakon druženja u Mirisu knjige gdje pra­timo isprepletanje stvarnih događaja s fiktivnima koje je Dana izmaštala za svoj roman, u Kori od jabuke pratimo junake kroz uzbudljivu i opasnu pustolovinu s kriminalističkim motivima, a u Spo­menaru autorica pomalo koketira s fantastikom unoseći parapsihološke pojave, koje čitatelji mogu, prema svojem svjetonazoru, shvatiti kao gradivne elemente zbilje ili gradivne elemente fantastike, a autorici služe za filozofska promišljanja. (...) Autorica pokušava mladim čitateljima skrenuti pozornost na brojne zanimljivosti u svijetu koji nas okružuje kako prirodne fenomene, tako i društvena događa­nja i postupke pojedinaca.

 Razumijevanje i tolerantnost uvijek daju bolje rezultate od zavisti i osvetoljubivosti, jer iz škole treba ponijeti lijepe uspomene o druženju, prijateljstvu i međusobnom pomaganju. Spomenar je poruka čitateljima kako treba zaboraviti sitne zloće, a sa sobom u život ponijeti samo lijepe i plemenite osjećaje.