Ivana Gudelj - Pogodi što će mi se dogoditi

Pogodi što će mi se dogoditi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Romani
Izdavač Celeber
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789536825851
ISBN10 9536825856
Godina 2009
Broj stranica 261
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Prvijenac mlade spisteljice koja je do sada "pekla zanat" pišući tekstove i scenarije za razne televizijske i radijske serije, drame i sapunice.....a tada je rekla: "Dosta je bilo. Sad je vrijeme za jedan pravi roman koji će bez dlake na jeziku prikazati sve što proživljava jedna prosječna urbana djevojka".

Roman se "pekao" skoro pet godina, a urednik je uvjeren da će svojim objavljivanjem zasigurno pronaći svoje mjesto u samom vrhu domaće književnosti.

Ovo je priča o Ines. Običnoj tridesetogodišnjakinji. Vjerojatno ste je već sreli. U tramvaju, na ulici, u kafiću, na tržnici, možda vas je okrznula, možda se ispričala, možda vam je nešto dobacila, možda se nasmiješila, a možda ništa od toga. Ovo je priča i o njezinim prijateljima. Ovo je priča i o tebi. I o svemu onome što će se dogoditi. I o onome što neće. I o onome što mislite da se događa nekom drugom. Dovoljno je tako malo da život krene nekim drugim smjerom. Dovoljno je da osvane jedan krivi petak. Petak koji nije petak trinaesti. I sve krene krivo. I neobjašnjivo. I teško. Jako teško. Loši događaji povlače za sobom i loše odluke, a loše odluke i loše posljedice i tu nema kraja. Svakodnevne obveze pretvore se u nemoguće misije. A ništa se ne može promijeniti. Ne može se ni odustati. Ne može se čekati. I kad je potrebna podrška bližnjih dolazi do novog razočaranja. Poznati se pretvore u nepoznate a nepoznati postanu nešto manje nepoznati. Ines je ostala sama sa svim svojim problemima. Neočekivano i bez pripreme. Ostala je sama sa samom sobom. I započela inventuru. I pronašla mnoga pitanja bez odgovora. Pronašla je i odgovore na nepostavljena pitanja. Često puta nije znala što bi i sa jednim i drugim. I da li itko ima išta od ikakve istine?