Martina Remenar - Der špigla

Der špigla
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Romani
Izdavač Naklada Bošković
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789537090661
ISBN10 9537090663
Godina 2005
Broj stranica 276
Format 20,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,86 € Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 1,49 € Kupi

Ovoga liječnika iz grada Bumaga, Dr. Mišunića, inače Zagrepčanina, mnogi u Bumagu ne vole, a rijetki, koji ga vole, drže ga za jednoga od tri vodeća čovjeka iz anti-alpeničerskog Pokreta Otpora za područje grada Bumaga i teritorija Suttravudrije. Pokreta poznatijeg kao La Ressistence Suttravudrique et Bumagique.
Svojedobno, Mirza rijedak električar kaže mjerodo-bno, Dr. Mišunić već je bio zatražio SWPP, Suttravudrija-Witness-Protection-Program, za sebe i za cijelu svoju obitelj, ali kako ga nije uspio dobiti, vlasti nisu imale sluha za ozbiljnost suttravudrijske situacije i njegovog položaja u istoj, Dr. Mišunić odlučio je, a na vlastiti rizik, djelovati pod krinkom ElektroMirze. Danas došao je vidjeti može li on spasiti onoga suttravudrijskog ribara kojega Alpeničeri već su dokrajčili, ali on to još ne zna, nada se da nade još ima, toga uvijek ima.

Autorica ovog neobičnog romana Martina Remenar rođena je 1977. u Zagrebu. Diplomirala je talijanski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Puli. Živi i djeluje kao prevoditelj u Zagrebu.