Ivan Milčec - Ceker pun stiha

Ceker pun stiha
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Poezija
Izdavač KUD Bukovac
Prevoditelj -
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789535733119
ISBN10 9535733117
Godina 2014
Broj stranica 172
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Knjiga poezije Ivana Milčeca, Ceker pun stiha, nova je zbirka kojom autor obogaćuje svoj pjesnički ciklus. Zašto ceker ili zakaj ceker? Ova knjiga podsjeća na zbirku sličica, uspomena iz mladosti, cvijeća, ljubavi i slika grada kakav je bio nekada i kakav je sada. Čini se kao da je autor išao uokolo s cekerom i u njega pospremal sve što je vidio oko sebe, a bilo mu je drago i dragocjeno.

Iako neke od pjesama naliče na zafrkanciju napisanu da se zabavi društvo (uostalom, zašto ne?), pažljivom čitaču neće promaknuti prava slika koja se krije iza napisanih riječi. Neke od njih će nas nasmijati, mnoge rastužiti.

Ivan Milčec mogao bi se, s pravom, nazvati sakupljačem starina, analitičarom pogrešaka, osoba, politike, vremena i slaviteljem vrlina i života. Romantičar po prirodi, mnoge je stihove posvetio ženama i cvijeću, prijateljima, kako virtualnim tako i stvarnim.

Oni koji su već čitali njegove stihove, opet će pronaći koliko mu je majka bila posebna. Ne samo kao žena koja ga je rodila, već kao predstavnica jednog sasvim drugog vremena. Jednako tako, riječ mama za njega je simbol grada Zagreba. Simbol kajkavštine, bez obzira s kojeg kraja domovine stigla.

Zbirka je podijeljena na pet ciklusa, a to su: 1. Ciklus: Matoš,  gemišt i ja, 2. Ciklus: Ah,  taj pjesnik,  3. Ciklus: Ja ljubim,  a kaj bi drugo?! 4. Ciklus: „Ni med cvetjem ni pravice…“5.Ciklus: A na kraju od vsega pomalo

Ova knjiga posvećena je njegovoj supruzi Barbari.