Katarina Mihaljević ... et al. - Krize, katastrofe i 10 soneta

Krize, katastrofe i 10 soneta
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Hrvatska književnost - Pjesništvo
Izdavač Naklada Jesenski i Turk
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532225846
ISBN10 9532225846
Godina 2012
Broj stranica 73
Format 21 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me


Ekipa iz Grada Rijeke, Riječkog sveučilišta  i knjižare Ribook pokrenula je projekt Kultivator s kojim se nastoji studente integrirati u život grada Rijeke  i istodobno obogatili gradsku ponudu studentskim stvaralaštvom. Uza sve sajmove i predstavljanja recentnih autora, knjiga i aktualnih tema odlučilo se napraviti i knjigu kojoj bi studenti bili autori. 

U tu svrhu raspisan je natječaj kroz koji je trebalo izabrati i objaviti najbolje radove. No, spletom okolnosti dogodio se propust u komunikaciji koji je učinio da tema (“Krize i katastrofe” – knjiga) postane (“Krize i katastrofe knjiga”).

Dobar primjer kako samo jedna crtica može stvarnost okrenuti u jednom sasvim drugom smjeru, koji u našem slučaju nije doveo do katastrofe, dapače, bez obzira što je tema sužena pa je time postala i zahtjevnija, ipak je dala rezultate koji pokazuju da nema krize pisanja. 

Svojim radovima u knjizi su zastupljeni: Katarina Mihaljević, Ana Maria Kozina, Marina Mijoč, Tea Marković, Adriana Pavković i Marina Žagar.