J. Austen, S. Smith - Ponos i predrasude i zombiji

Ponos i predrasude i zombiji
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Horror
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj Marija Perica
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533043340
ISBN10 9533043342
Godina 2012
Broj stranica 288
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 4,95 € (37,30 Kn) Kupi

"Općenito je poznato kako je zombiju s mozgom uvijek prijeko potrebno još mozga." Tako započinje roman Ponos i predrasude i zombiji, suvremena verzija slavnog djela Jane Austen, sad obogaćenog proždrljivim zombijima uvijek gladnih ljudskih mozgova.
Tajanstvena pošast zahvatila je mirno englesko seoce Meryton i mrtvaci hodaju među živima! Odvažna i borbena junakinja Elizabeth Bennet odlučna je u namjeri da izbriše i posljednjeg zombija s lica zemlje, no dolaskom arogantnog i gordog gospodina Darcyja njezin ubojiti cilj pada u drugi plan. Ono što slijedi britka je komedija društvenih odnosa prepuna uljuđenog prepucavanja između dvoje zaljubljenih, ali i mnogo oštrijih i izravnijih okršaja na krvlju natopljenom bojnom polju. Hoće li Elizabeth uspjeti stati na kraj sotonskoj pošasti? Hoće li uspjeti nadvladati društvene prepreke i klasne predrasude plemstva? Pričom ispunjenom ljubavnim ushitima i bolima, borbama mačevima, kanibalizmom i tisućama raspadajućih leševa, Ponos i predrasude i zombiji pretvara remek-djelo svjetske književnosti u nešto što ćete doista i htjeti čitati.
JANE AUSTEN autorica je romana Razum i osjećaji, Pod tuđim utjecajem, Mansfield Park i još nekoliko remek-djela engleske književnosti. 
SETH GRAHAME-SMITH svojedobno je slušao kolegij iz engleske književnosti. Živi u Los Angelesu.