J. Austen, S. Smith - Ponos i predrasude i zombiji

Ponos i predrasude i zombiji
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Horror
Izdavač V.B.Z.
Prevoditelj Marija Perica
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533043340
ISBN10 9533043342
Godina 2012
Broj stranica 288
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

"Općenito je poznato kako je zombiju s mozgom uvijek prijeko potrebno još mozga." Tako započinje roman Ponos i predrasude i zombiji, suvremena verzija slavnog djela Jane Austen, sad obogaćenog proždrljivim zombijima uvijek gladnih ljudskih mozgova.
Tajanstvena pošast zahvatila je mirno englesko seoce Meryton i mrtvaci hodaju među živima! Odvažna i borbena junakinja Elizabeth Bennet odlučna je u namjeri da izbriše i posljednjeg zombija s lica zemlje, no dolaskom arogantnog i gordog gospodina Darcyja njezin ubojiti cilj pada u drugi plan. Ono što slijedi britka je komedija društvenih odnosa prepuna uljuđenog prepucavanja između dvoje zaljubljenih, ali i mnogo oštrijih i izravnijih okršaja na krvlju natopljenom bojnom polju. Hoće li Elizabeth uspjeti stati na kraj sotonskoj pošasti? Hoće li uspjeti nadvladati društvene prepreke i klasne predrasude plemstva? Pričom ispunjenom ljubavnim ushitima i bolima, borbama mačevima, kanibalizmom i tisućama raspadajućih leševa, Ponos i predrasude i zombiji pretvara remek-djelo svjetske književnosti u nešto što ćete doista i htjeti čitati.
JANE AUSTEN autorica je romana Razum i osjećaji, Pod tuđim utjecajem, Mansfield Park i još nekoliko remek-djela engleske književnosti. 
SETH GRAHAME-SMITH svojedobno je slušao kolegij iz engleske književnosti. Živi u Los Angelesu.