Stephen King - Očajavanje

Očajavanje
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Horror
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789536166435
ISBN10 9536166437
Godina 1997
Broj stranica 512
Format 24 cm
Obavijest 29,86
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Savezna država Nevada ljeti je užarena pustinja, mjesto na kojem se nitko ne želi zadržavati. Ljudi koji voze Autocestom 50 jure s jedinom željom: proći što prije i stići što brže.
Kao, na primjer, Jacksonovi na putu za New York, ili Carverovi koji su krenuli na godišnji odmor u Kaliforniju, ili Johnny Marinville, nekad slavni pisac, a danas tek lovac na inspiraciju koji na svom Harley-Davidsonu putuje po Americi.
Nitko od njih nema ni najmanju namjeru zastati u malom usputnom rudarskom gradiću Desperationu, u kojem stvari baš nisu sto posto u redu. Ali lokalni policajac Collie Etrangian ima o tome svoje mišljenje. Tak! A oni koji budu imali nesreću upoznati gorostasnog Etrangiana izbliza, shvatit će da stvari u Desperationu uopće nisu u redu.
No, to je tek početak priče, jer su sile koje upravljaju svijetom izabrale baš ovaj gradić i ove ljude da se suoče sa zlom koje je izašlo iz davno zatrpanog okna ukletog rudnika.
Očajavanje Stephena Kinga i njegov u zrcalu iskrivljeni odraz, roman Stegovnici, objavljen pod pseudonimom Richard Bachman, najnoviji su književni pothvat nenadmašnog majstora horrora u nakladi Algoritma.
Oba romana u hrvatskom prijevodu Božice Jakovlev, koja doista ima osjećaj za Kinga. Uz paralelne ilustracije Igora Kordeja, Očajavanje i Stegovnici bit će još jedna poslastica za ljubitelje užasa.