Marcel Pagnol - U slavu mog oca

U slavu mog oca
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Francuska književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Zlatko Crnković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533160009
ISBN10 9533160004
Godina 2009
Broj stranica 207
Format 19 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Topao i nostalgičan autobiografski roman u kojem autor iz perspektive dječaka bilježi i opisuje životne prilike, ljude i odnose iz svoga djetinjstva. Glavni je junak ovih sentimentalnih prisjećanja dječakov otac kojeg s obožavanjem naziva "dragim nadčovjekom".

 

U slavu mog oca knjiga je za roditelje, za one koji vole, no prvenstveno, knjiga je to za buduće majke i očeve. U slavu mog oca prvi je dio autobiografske serije o djetinjstvu njezina pisca, nastao u zlatnim godinama piščeve karijere kad se okreće uspomenama djetinjstva i mladosti, po kojima postaje pisac zaista za sve uzraste. Uspomene na majku zabilježio je u nastavku – u romanu Dvorac moje majke.

Marcel Pagnol, jedan od najomiljenijih francuskih pisaca, filmski redatelj i producent, zauzima značajno mjesto u suvremenoj francuskoj i svjetskoj književnosti. Njegov roman U slavu mog oca istinita je pripovijest iz piščevih mladih dana, jedna od onih koju ne treba izmišljati, ali ju je zato teško napisati i – lako čitati. Svi mi imamo nježnih, tužnih i veselih uspomena iz djetinjstva kojih ćemo se zacijelo prisjetiti kad u ruke uzmemo ovu knjigu. Uza sve promjene koje su nastale u svijetu od piščeva djetinjstva do danas, nešto se, kako kaže sam autor, nije izmijenilo: to je ljubav djece prema roditeljima. Ova će knjiga poučiti mlade o tome, kako će ih jednog dana voljeti njihova djeca.