Emmanuel Carrere - Kraljevstvo

Kraljevstvo
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Francuska književnost
Izdavač Vuković & Runjić
Prevoditelj Vlatka Valentić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532862461
ISBN10 9532862463
Godina 2020
Broj stranica 384
Format 22 cm
Obavijest 14,93
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Korint, Grčka, prije dvije tisuće godina. Ubogi putujući propovjednik, teško bolestan, pripovijeda priču o proroku kojeg su raspeli u Judeji, no vratio se iz mrtvih i njegov je povratak znak velike prekretnice. Poput zaraze, priča se širi gradom, zemljom, naposljetku i cijelim svijetom. "Kraljevstvo" nije knjiga uspomena. Nije ni povijesni ili kulturološki esej, ni biografija ni roman. Ovaj čudesni povijesni ep govori o zagonetnim počecima kršćanstva, o životima i putovanjima apostola Pavla, evanđelista Luke i Ivana. Nastoji objasniti kako se štovanje koje je niknulo oko smrti i uskrsnuća mistika i revolucionara Isusa Krista razvilo u svjetsku religiju. Svojedobno gorljiv vjernik, Emmanuel Carrère propituje vlastitu (ne)vjeru, pita se zašto vjerujemo u uskrsnuće i što ono znači. 

"Kraljevstvo" proslavljenog francuskog pisca, autora žanrovski neodredivih djela na granici dokumentarnoga i fikcionalnoga, ekshibicionističko i kontroverzno, majstorski disciplinirana stila, zavest će vas i odvesti u neslućene predjele između neba i zemlje, vjerovanja i skepse. Knjiga godine prema izboru vodećeg francuskog časopisa za knjigu Lire, "Kraljevstvo" je osvojilo i književnu nagradu dnevnika Le Monde.

Emmanuel Carrère jedan je od najvećih inovatora u suvremenoj francuskoj prozi. — Rachel Donadio, The New York Times

Ova priča o prvim danima kršćanstva u jednakoj će vas mjeri potresti i oduševiti. Eruditska je, ironična, u isti mah trivijalna i promišljena: knjiga koja će vam promijeniti život. — Télérama