Gordon Dahlquist - Staklene knjige kradljivaca snova

Staklene knjige kradljivaca snova
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Fantazija i Fantastika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Drago Štajduhar
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532207842
ISBN10 9532207848
Godina 2009
Broj stranica 727
Format 24 cm
Obavijest 9,73
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Tri mjeseca nakon što je mlada Celeste Temple doputovala sa svog karipskog otoka u viktorijanski London, Roger Bascombe prekida zaruke s njom. Tjerana znatiželjom, Celeste slijedi Rogera nakon njegova odlaska s posla u državnom ministarstvu. Stigavši u plemićku kuću, gospođica Temple uskoro će se naći razodjevena, samo u svilenom donjem rublju kao sudionica rituala sa zakrabuljenim gostima i dvosmjernim zrcalima. A to je tek prvi čin pustolovine u kojima će se ispreplesti istina i stvarnost, požuda i pohlepa, identitet i iluzija, znanost i alkemija – pustolovine na čijim se stranicama otkrivaju dosad neznani snovi fantastičnog devetnaestog stoljeća.

Kazališni dramatičar Gordon Dahlquist oduševio je književnu publiku svojim prvim romanom, prepletom stilova i žanrova tako srodnim zaboravljenom dobu koje opisuje. Ako ste ikada mislili da je viktorijanska Engleska bila doba ukočenih, dosadnih ljudi, Dahlquist će vam strelovito i temeljito raspršiti tu iluziju – njegova raskošna, senzualna, stravična i romantična pripovijest promijenit će vaše nazore o povijesti, ali jednako tako i o razini zanimljivosti, stilske raskoši i čiste, nepatvorene uzbudljivosti koju pozamašne, sočne knjige mogu doseći. Infinitum Nihil, producentska kuća slavnog glumca Johnnyja Deppa, otkupila je filmska prava na ovu knjigu, pa se uskoro možemo nadati i ekraniziranoj verziji.

Vaš vodič kroz Staklene knjige kradljivaca snova je prevoditelj Drago Štajduhar, a naslovna ilustracija djelo je Tomislava Tikulina.