Gordon Dahlquist - Staklene knjige kradljivaca snova

Staklene knjige kradljivaca snova
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Fantazija i Fantastika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Drago Štajduhar
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532207842
ISBN10 9532207848
Godina 2009
Broj stranica 727
Format 24 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 28,84 € (217,29 Kn) Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 19,23 € (144,89 Kn) Kupi

Tri mjeseca nakon što je mlada Celeste Temple doputovala sa svog karipskog otoka u viktorijanski London, Roger Bascombe prekida zaruke s njom. Tjerana znatiželjom, Celeste slijedi Rogera nakon njegova odlaska s posla u državnom ministarstvu. Stigavši u plemićku kuću, gospođica Temple uskoro će se naći razodjevena, samo u svilenom donjem rublju kao sudionica rituala sa zakrabuljenim gostima i dvosmjernim zrcalima. A to je tek prvi čin pustolovine u kojima će se ispreplesti istina i stvarnost, požuda i pohlepa, identitet i iluzija, znanost i alkemija – pustolovine na čijim se stranicama otkrivaju dosad neznani snovi fantastičnog devetnaestog stoljeća.

Kazališni dramatičar Gordon Dahlquist oduševio je književnu publiku svojim prvim romanom, prepletom stilova i žanrova tako srodnim zaboravljenom dobu koje opisuje. Ako ste ikada mislili da je viktorijanska Engleska bila doba ukočenih, dosadnih ljudi, Dahlquist će vam strelovito i temeljito raspršiti tu iluziju – njegova raskošna, senzualna, stravična i romantična pripovijest promijenit će vaše nazore o povijesti, ali jednako tako i o razini zanimljivosti, stilske raskoši i čiste, nepatvorene uzbudljivosti koju pozamašne, sočne knjige mogu doseći. Infinitum Nihil, producentska kuća slavnog glumca Johnnyja Deppa, otkupila je filmska prava na ovu knjigu, pa se uskoro možemo nadati i ekraniziranoj verziji.

Vaš vodič kroz Staklene knjige kradljivaca snova je prevoditelj Drago Štajduhar, a naslovna ilustracija djelo je Tomislava Tikulina.