Pittacus Lore - Snaga šestice

Snaga šestice
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Fantazija i Fantastika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Ivan Zorić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533164076
ISBN10 9533164077
Godina 2012
Broj stranica 252
Format 24 cm
Obavijest 54,00
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Priču o spasu planeta Lorien i njegovih devetoro baštinika, koja je započela uzbudljivim prvim dijelom Ja sam Broj Četiri, ujedno i predloškom za istoimenu filmsku uspješnicu, ovdje pratimo iz dva kuta.
Broj Četiri zajedno s Brojem Šest i Samom bježi od Mogadoraca i napušta Raj. No čini se da su se Mogadorci uspjeli domoći vrlo moćna oružja – škrinje koja je pripadala Broju Šest – što će naše junake gotovo stajati života. Čitajući pismo koje mu je Henri ostavio, Broj Četiri nalazi poveznicu između sebe i Samova oca, i to Sama i njega navodi da se vrate u Raj, gdje će zbog Sarine odluke zamalo zaglaviti. Broj Šest čini sve da im pomogne, ali odlazi kad sazna da u Španjolskoj živi netko od Staratelja tko je u nevolji.
U Španjolskoj se, pak, skrivaju Broj Sedam, jedna od baštinica planeta Lorien i njezina Starateljica Adelina. Nakon jedanaest godina života u samostanu, Adelinu je napustila svaka nada u obnovu Loriena, pa se pokušava prilagoditi životu časne sestre koja skrbi za ondašnju siročad, posve zanemarujući Sedmicu. Kada u sirotište dovedu sedmogodišnju Ellu, Sedmica Marina odluči uz njezinu pomoć pronaći škrinju koju je Adelina skrila i primiti svoje baštine. Otvaranje škrinje Mogadorcima je znak koji su dugo čekali i oni se svim silama daju u potragu za Marinom i Ellom.