Tom Robbins - Parfem vječnosti

Parfem vječnosti
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Fantazija i Fantastika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532203011
ISBN10 953220301X
Godina 2005
Broj stranica 352
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 3,48 € (26,22 Kn) Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 2,90 € (21,85 Kn) Kupi

 

Za Parfem vječnosti kritičari, većina čitatelja, pa ponekad i sam autor kažu da je zapravo roman epskih razmjera, ne po broju stranica već zato što počinje vrlo davno u šumovitim predjelima Bohemije, a završava večeras, točno u devet po našem vremenu. 

Istovremeno, ovaj epski roman je i saga. Kako se svi slažu u tome da svaka saga mora imati svog junaka, tako se autor i u ovom slučaju osigurao pa ga ima i ova. Njezin junak je Einsteinov domar koji je izgubio plavu bočicu. Plava bočica je jako, jako stara bočica i na sebi ima reljef rogatog boga koji se većinu svog vremena predstavlja imenom Pan. Ako je istina što neki vjeruju, stvarni je sadržaj bočice tajna esencija svemira i bilo bi bolje za sve da se što prije pronađe - jer ostale su samo dvije-tri kapljice, a bočica je napukla i curi!

Toma Robbinsa kritičari (čak i oni koji ga ne vole), većina čitatelja (pa i on sam sebe) smatraju ikonom američke književnosti. Na sceni od 1971. godine, sa samo devet objavljenih romana, uspio je utjecati na generacije čitatelja svojim jedinstvenim, nepresušno duhovitim i jezgrovitim stilom. Miris vječnosti je četvrti subverzivni roman Toma Robbinsa i možda najbolje dočarava sve ono zbog čega je postao poznat diljem svijeta i zbog čega svaki njegov roman završi na listama najprodavanijih knjiga. 

Prošetajte s Robbinsom i naći ćete se u društvu s bogovima, misticima, lutalicama i pjesnicima. Ili ostanite kod kuće i nastavite se osjećati sigurno i zaštićeno.