Charlaine Harris - Mrtvi do mraka

Mrtvi do mraka
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Fantazija i Fantastika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Irena Rašeta
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533160764
ISBN10 9533160764
Godina 2010
Broj stranica 235
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 49,50 Kn Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 39,60 Kn Kupi

Sookie Stackhouse cijeli je život čekala da upozna nekog vampira. Svijet se promijenio u dvije godine otkako su vampiri iskoračili iz lijesa, kako to oni u šali kažu. Stvorovi koji su dotad pripadali praznovjericama i stravičnim pričama postali su žitelji stvarnog svijeta. Velikog svijeta, onog iz novina i s televizije, svijeta u kojem su zatražili građansku ravnopravnost, premda ne dišu, premda žive od krvi – prave krvi, kao i one sintetičke, one zbog koje su se i odlučili izaći na vidjelo.

Sookie je živjela u mnogo manjem svijetu: sastojao se od Merlotteova bara, gdje je radila kao konobarica, od bakine kuće, gdje je živjela nakon pogibije svojih roditelja i, između njih, mjestašca Bon Temps u Louisiani, gdje je svatko svakoga znao i gdje je bilo nemoguće sačuvati tajnu. 
Sookie je davala sve od sebe da ne saznaje tuđe tajne. Nije to bilo lako, kad su joj misli drugih ljudi nepozvane ulazile u svijest. Bilo je već sasvim teško nastojati ne slušati razmišljanja gostiju u baru. Bilo je posve nepodnošljivo nastojati ne čuti sve što pada na pamet dečkima s kojima se – nekoć – usuđivala izaći na spoj. Mlada, plavokosa i zgodna, Sookie je zbog tog svog hendikepa bila posve sama kad je jedan vampir ušetao u bar. Sookie mu je osluhnula misli, i otkrila da ih ne može čuti.

Romanom Mrtvi do mraka započeo je slijed sve većih, nezaustavljivih svjetskih uspjeha. Uz deset knjiga – romana, kao i zbirki pripovjedaka – svijet Sookie Stackhouse oživjela je i HBO-ova hit-serija Okus krvi. Knjigu na kojoj se temelji cijela prva sezona ovog televizijskog fenomena Algoritam predstavlja u nadahnutom prijevodu Irene Rašeta. Sookie Stackhouse vraća se u romanu Mrtvi život u Dallasu.