Lene Kaaberbøl, Agnete Friis - Dječak u koferu

Dječak u koferu
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Europska književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Maja Hrgović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533166049
ISBN10 9533166045
Godina 2013
Broj stranica 220
Format 24 cm
Obavijest 9,86
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Dječak u koferu : roman iz serijala o Nini Borg

Nina Borg, medicinska sestra u Crvenom križu, supruga i majka dvoje djece, ne može si pomoći – mora činiti dobra djela i ne može odbiti nikoga tko od nje zatraži pomoć, čak i kad bi joj to bilo pametnije. Kad joj nekadašnja prijateljica Karin ostavi ključ javnog ormarića na željezničkom kolodvoru u Kopenhagenu, Nina se uplete u najveću opasnost svoga života. U ormariću pronađe kofer, a u koferu trogodišnjeg dječaka: golog i drogiranog, ali živog.

Je li to dijete žrtva trgovine ljudima? Može li ga predati vlastima, ili će ga one samo vratiti onome tko ga je prodao? Kada sazna da je Karin brutalno ubijena, Nina shvati da opasnost prijeti i njoj i malenom dječaku. Tijekom sve beznadnijeg putovanja kroz Dansku, Nina nastoji otkriti tko je taj dječak, kamo pripada i tko ga točno nastoji uloviti.

Danska spisateljica Lene Kaaberbøl, najpoznatija po svojemu nizu romana za mlade, i mlada autorica Agnete Friis postigle su svoj najveći uspjeh do sada ovim potresnim romanom, dobitnikom nagrade Harald Morgensen za najbolji krimić 2008. godine, dosad prevedenim na deset jezika i prodanim u više od dva milijuna primjeraka.