Laura Dave - Proslava razvoda

Proslava razvoda
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Engleska književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Mirjana Valent
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533161310
ISBN10 9533161310
Godina 2010
Broj stranica 236
Format 19 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 5,27 € Kupi

Gwyn Huntington zna kako se priređuju zabave. A Hunt Hall, njezin savršen viktorijanski dom u Montauku, na najistočnijem dijelu Long Islanda, vidio je proslava i proslava. No na dan svoje trideset i pete godišnjice braka, Gwyn je pri kraju s pripremama za posljednju zabavu koju će tamo održati. Bit će to posljednji put da je prisutna u veselom metežu u Hunt Hallu. Posljednji će put odigrati ulogu gospođe Thomasa Huntingtona. U Montauku su proslave razvoda postale sasvim uobičajene, ako ne i mondene. A Gwyn je odlučila da će njezina biti nešto posebno.

Ne tako daleko, tog istog jutra, Maggie Mackenzie sjedi na podu svog stana u Brooklynu i pokušava organizirati svoj novi život. Bivša novinarka, zaljubila se u divnog muškarca s kojim se i zaručila, a s njim planira i otvoriti restoran. To je i dan kada će upoznati roditelje svog zaručnika. No prigoda oko koje će se sastati s Nateovim roditeljima čini Maggie nemalo nervoznom. 

"Proslava razvoda" prikazat će nam živote dviju žena koje se u istom trenutku nađu na suprotnim polovima braka. Uza sve što ih razdvaja – daljina, životne okolnosti, godine – Gwyn i Maggie imaju i nešto zajedničko: obje znaju da stoje na velikoj životnoj prekretnici. Gwyn se dugo pripremala za ovaj dan: posljednji predvidljiv dan prije nesigurne budućnosti. Kako krenuti dalje kad je brak bio ono što ju je posljednjih trideset pet godina određivalo?

Pred dvjema heroinama "Proslave razvoda" ista su pitanja: koliko se treba truditi kad je u pitanju ostanak s osobom koju volite?

Prava na filmsku ekranizaciju ove prave ženske priče otkupio je Universal Studios za Echo Films, produkcijsku kuću Jennifer Aniston i Kristin Hahn.