Dan Brown - Da Vincijev kod

Da Vincijev kod
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Engleska književnost
Izdavač VBZ
Prevoditelj Suzana Sesvečan
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533048307
ISBN10 9533048301
Godina 2016
Broj stranica 351
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Za vrijeme službenog posjeta Parizu harvardskog profesora Roberta Langdona jedne noći probudi policija. U Louvreu je ubijen vremešni kustos s kojim se Langdon trebao naći tijekom večeri, a pokraj njegova su tijela pronađeni nerazumljivi kodovi.

Langdon saznaje da je glavni osumnjičeni u istrazi, a u dešifriranju zagonetnih kodova pridružuje mu se nadarena francuska kriptologinja Sophie Neveu. Polako shvaćaju da su tragovi rješenja skriveni u djelima velikog umjetnika i izumitelja Leonarda da Vincija i da su ostavljeni baš njima.

U utrci s vremenom i francuskom policijom Langdon i Neveu shvaćaju da svi dijelovi slagalice vode k nečem mnogo većem od njih samih – najvećoj zavjeri u posljednja dva tisućljeća.

 

Lov na povijesnu tajnu postaje spašavanje drevnih istina.

Da Vincijev kod jedan je od najuspješnijih bestselera svih vremena u cijelom svijetu – roman kojim je Dan Brown dokazao svoju jedinstvenu spisateljsku umješnost. Ovo izdanje promijenjeno je i prilagođeno novim generacijama. K tome sadrži i fotografije u koloru s prikazima nekih od umjetničkih djela i mjesta koja su bila tragovi u odgonetavanju drevne istine. Čitateljima je zajamčeno nezaboravno i napeto putovanje od Pariza do Londona i do tajnih hodnika naše povijesti.