Julian Fellowes - Belgravia

Belgravia
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Engleska književnost
Izdavač Mozaik knjiga
Prevoditelj Petra Mrdušalj
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789531421676
ISBN10 9531421676
Godina 2017
Broj stranica 399
Format 20 cm
Obavijest 7,50
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Uvečer, 15. lipnja 1815., krema britanskoga društva okupila se u Bruxellesu na zabavi koju će povijest pamtiti kao jednu od najtragičnijih − na balu vojvotkinje od Richmonda. Jer bila je to večer uoči bitke kod Waterlooa i mnogi naočiti mladići koji su plesali na balu već će se sutradan naći na bojnome polju.

Za Sophiju Trenchard, mladu i lijepu kćer glavnoga Wellingtonova dobavljača, ta će večer sve promijeniti. No, tek dvadeset pet godina poslije, kada se obitelj Trenchard u usponu društvenom ljestvicom preseli u mondenu novu četvrt Belgraviju, osjetit će se prave posljednice toga trenutka. Jer u ovome novom svijetu, u kojem se plemstvo miješa s novopečenim bogatašima, neki bi voljeli da tajne prošlosti ostanu skrivene…

Julian Fellowes višestruko je nagrađivan glumac, pisac, redatelj i producent. Kao tvorac, pisac i izvršni producent uspješne televizijske serije Downton Abbey, Fellowes je nagrađen s tri nagrade Emmy. Napisao je dva prozna međunarodna bestselera, Snobovi i Prošlo nesavršeno vrijeme te scenarij za film Gosford Park, za koji je nagrađen Oscarom. Pisao je scenarije za mnoge druge filmove, među kojima se ističu Sajam taštine, Mlada Victoria i Romeo & Juliet. Godine 2011. dodijeljen mu je nenasljedni naslov viteza. Fellowes živi u Dorsetu i Londonu sa suprugom Emmom.