Daphne Kalotay - Notni zapis ljubavi

Notni zapis ljubavi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Drama
Izdavač Znanje
Prevoditelj Sabine Marić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533249544
ISBN10 9533249544
Godina 2014
Broj stranica 302
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 3,95 € (29,76 Kn) Kupi

Kada se skladatelj i dirigent Nicholas, zvijezda u usponu u svijetu klasične glazbe, pridruži Bostonskom konzervatoriju, zaljubljuje se u studenticu violine Remy te napušta suprugu Hazel i malodobnu kći Jessie. Remy još dugo osjeća krivnju zbog razaranja tuđe obitelji, Jessie nikako da nadraste svoju ljutnju na oca zbog onoga što je učinio majci, dok Hazel strahuje od usamljenosti rastavljene žene. 
No nakon gotovo dva desetljeća u kojima se ovi likovi bore s vlastitim gubicima i boli, razvija se i raste duh međusobnog razumijevanja, pomirenja i velikodušnosti, osobito s Hazeline strane. Kronologija priče u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost ima uzbudljivu glazbenu pozadinu koja se sastoji od pasaža Nicholasova skladanja i Remyna muziciranja na violini, uz pregledan rječnik glazbenih pojmova na kraju knjige. 
U svom novom romanu Notni zapis ljubavi autorica Daphne Kalotay (Ruska zima) priču o četvero neraskidivo povezanih likova postavila je na bostonsku glazbenu scenu. Najveća vrijednost romana skriva se upravo u detaljima, osobito u autoričinim opisima umjetničkog stvaralačkog procesa i toga što smo sve spremni žrtvovati u ime umjetnosti, a rezultat je privlačno, dirljivo i često oštroumno štivo. 
„Kalotay piše o glazbi i osjećajima tako otmjeno i vješto... Dirljiva priča o tome što smo sve spremni učiniti u ime umjetnosti kao i u ime ljubavi.“ Publishers Weekly 
„Kalotay slavi umjetnost prozom koja je živahna i precizna, osjetilna i raskošna.“ Booklist 
„Kalotay piše s puno znanja i strasti… Njezini su likovi duboko ranjeni, ali iznimno talentirani i zanimljivi.“ BookReporter.com