Bettina Balàka - Kasiopeja

Kasiopeja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Drama
Izdavač Hena Com
Prevoditelj Bojana Bajić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532591170
ISBN10 9532591176
Godina 2015
Broj stranica 331
Format 21,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 5,91 € Kupi

Avantura naizgled savršenog para, Judit Kalman i mladog i uspješnog pisca Markusa Bachgrabena, počinje na jednoj njegovoj promociji nakon koje Judit zaključi da su njih dvoje stvoreni jedno za drugo. Naučena dobiti sve što poželi, Judit ne odustaje od muškarca svojih snova ni kad on otputuje na šestotjedni rezidencijalni boravak za pisce u Veneciju, već kreće za njim. Međutim, Venecija, ta opjevana prijestolnica romansi, postaje kulisom Juditinog opsesivnog ludovanja, ishod kojega će biti potpuno neočekivan…

Radi se o tragikomičnoj priči razotkrivanja složenih muško-ženskih odnosa u kojoj Bettina Balaka pokazuje svu raskoš svog pripovjedačkog umijeća. Proza obilježena ironičnim humorom, britka i životna, otkriva nam lucidnu i hrabru spisateljicu koja bez zadrške istražuje dubinu ljubavnih, ali i međuljudskih odnosa. Ova višestruko nagrađivana austrijska književnica piše inteligentno, dvosmisleno i iznad svega jako duhovito.

“U svom veličanstvenom novom romanu Kasiopeja, Bettina Balaka pokazuje briljantnost i suptilnu ironiju.”
Der Standard

“Čitavo more iluzija i lažnih nada, prijevara i manipulacija sadržano je u ovome spretno pisanom, dubokom romanu. Nevjerojatno ironično i zabavno štivo.”
Neue Zürcher Zeitung

“Bettina Balaka napisala je pomno, savjesno i zanimljivo izgrađen društveni roman, iz kojeg isijava ironija.”
Die Bühne