Winston Groom - Forrest gump

Forrest gump
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Drama
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Božica Jakovlev
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532202854
ISBN10 9532202854
Godina 2005
Broj stranica 179
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 18,60 Kn Kupi

"I da znate, bit idijot nije ko bombonjera puna bajadera. Ja znam jer sam idijot od rođenja, moj kvocjent je 70, a to je vele granica. Ali da znate, mi smo pametniji neg što ljudi misle. Svaki bi vam idijot to priznao."


Tako počinje Forrest Gump američkog pisca Winstona Grooma, izvorno objavljen 1986. godine, roman koji svoje drugo rođenje 1994. duguje ponajprije istoimenom filmu, možda baš zato što mu je na neki način sličan, a opet potpuno drugačiji od njega. Forrest Gump je svojevrsna satirična kronologija Amerike, doživljene očima i opisane jezikom genijalno talentiranog ali polupismenog idijota. Smješten među živopisne kulise suvremenog svijeta, i još malo šire, svestrani Gump i mnoštvo egzotičnih protagonista upletenih u čas duhovite, čas sjetne događaje, na trenutke će vas nasmijati, pa odmah rastužiti – i to oboje do suza. No, ipak, najčešće će vas iznenaditi Gumpizmima – jednostavnim životnim istinama koje su jasne svakom idiotu, a koje se na kraju mogu sažeti u jednu: "Pamet je u redu ako je imate, ali život se živi srcem!"
Forrest Gump još je jedan bestseller u NAJbiblioteci obogaćen majstorskom ilustracijom Igora Kordeja i pregrštom duha i šarma u prijevodu Božice Jakovlev.