Aleksandra Orlić - Bio jednom kraj : devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali

Bio jednom kraj : devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Chick lit
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj -
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533044071
ISBN10 9533044071
Godina 2012
Broj stranica 215
Format 20 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,23 € Kupi

Romaneskni prvijenac Aleksandre Orlić "Bio jednom kraj" najbolje opisuje sam njegov podnaslov – "Devet priča o prekidima, rastancima i rečenicama zbog kojih smo odustajali". Ovih devet priča – a svaka predstavlja jedno poglavlje romana – donosi gotovo jednako toliko anatomija odnosa koji su duboko obilježili emocionalni, ali i onaj drugi, naizgled rutinski i svakidašnji život protagonistice.

Priča, organizirana kao narativ odrastanja i sazrijevanja, prati junakinju Tamaru u različitim vrstama i fazama ljubavi s različitim muškarcima, ne ispuštajući nikada središnju nit koja se, poput prošivnog boda, kroza sve njih provlači – maratonsku (anti)vezu sulude dinamike s mondenim urbanim plejbojem Alexom. 

Kako to već s ovakvim pričama biva, one su duboko ukorijenjene u svoje mjesto i vrijeme, tako da "Bio jednom kraj" krije i jedan ništa manje važan sporedan lik: tranzicijski Zagreb devedesetih i nultih godina; njegov sjaj i blato, studentske sobe i klubove, izbjeglice, manijake, glumce i rock-heroje – svega pomalo. Kako to već bude u ljubavi.