Jonathan Tropper - Sad te ostavljam

Sad te ostavljam
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Slavica Butorac
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533162324
ISBN10 9533162325
Godina 2011
Broj stranica 342
Format 19 cm
Obavijest 6,89
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Judd Foxman jedva se uspijeva nositi s činjenicom da ga je ostavila supruga. I ne samo da ga je ostavila, nego je i zatrudnjela s novim partnerom – dok s Juddom nije mogla imati djece. I ne samo da je s novim partnerom – nego je njezin novi partner Juddov dotadašnji šef, što znači da je Judd odsada nezaposlen. Shrvan samosažaljenjem i bijesom, Judd je posve nespreman za nov životni udarac: upravo mu je umro otac.

Premda je otac bio ateist, zadnja mu je želja bila da obitelj provede sedam dana zajedno u tradicionalnom židovskom tugovanju, zvanom šiva. Pa tako Judd, povrh vlastitih muka, sad mora trpjeti i svu silu zadjevica, netrpeljivosti, zamjerki i neugodnosti uz svoje najbliže: osebujnu majku, dvojicu braće i sestru.

Algoritmovi čitatelji upoznali su i zavoljeli Jonathana Troppera kroz roman Kako utješiti udovca. Njegovo najnovije djelo, Sad te ostavljam, dosad je najsnažniji iskaz onoga u čemu je Tropper velemajstor – britkog, lucidnog, gorko točnog smisla za humor koji prosijeca kroz najteže trenutke svakodnevice. Neposredno nakon izlaska, američki Amazon proglasio je ovo djelo najboljom knjigom mjeseca, sve kritike bile su unisone u hvalospjevima, i otada se roman Sad te ostavljam uvukao pod kožu američkim čitateljima… kao što će se, svakako, i svima onima koji prigrle hrvatsko izdanje.