Haywood Smith - Povratak u grad mimoza

Povratak u grad mimoza
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Valentina Herlah
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532203042
ISBN10 9532203044
Godina 2005
Broj stranica 340
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 18,60 Kn Kupi

Nakon trideset godina "sretnog" braka i života na visokoj nozi u otmjenom dijelu Atlante, Linv/ood Breedlove Scott, pedesetogodišnja, ostavljena pa razvedena, ljubiteljica Prozaca čija je jedina diploma u životu "doktorat južnjačke kučke" naći će se u situaciji koja nalikuje na tekst iz neke loše country pjesme. Njezin muž nedavno je zaprosio striptizetu, zaboravivši valjda da je već u braku, a prije toga je na provode potrošio svu obiteljsku ušteđevinu, podigavši usput i hipoteku na kuću te ostavivši svoju obitelj bez ičega (osim nekoliko skupih komada namještaja koje je Lin uspjela sakriti kod prijatelja).
Povratak u rodni Mtmosa Branch jedino je što Lin preostaje, no vratiti se onome od čega je s devetnaest godina pobjegla, nije nimaio lako. Život u malom, tračerskom južnjačkom gradiću u kojem je rasizam još uvijek uobičajena pojava, s majkom koja je tretira kao tinejdžericu, s ocem čija je Alzheimerova bolest u uznapredovalo) fazi te s bratom koji i sam ima iza sebe nekoliko propalih brakova, izgledat će Lin kao novi krug pakla. No staro životno pravilo vrijedi i za nju: obitelj je upravo u najvećim krizama najjača, nova prijateljstva liječe stare rane, a nema te ljubavne boljetice i razočaranja koju zgodan i privlačan gradski ljekarnik ne može zaliječiti.
Haywood Smith rođena je u Atlanti, u saveznoj državi Georgia na jugu Sjedinjenih Američkih Država, a živi na obalama jezera Lanier kao staromodna južnjačka djevojka te s radošću očekuje nove lekcije koje će joj donijeti život neudane žene pune vjere. Povratak u grad mimoza njezin je prvi uradak.