Haywood Smith - Povratak u grad mimoza

Povratak u grad mimoza
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Valentina Herlah
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532203042
ISBN10 9532203044
Godina 2005
Broj stranica 340
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 1,49 € Kupi

Nakon trideset godina "sretnog" braka i života na visokoj nozi u otmjenom dijelu Atlante, Linv/ood Breedlove Scott, pedesetogodišnja, ostavljena pa razvedena, ljubiteljica Prozaca čija je jedina diploma u životu "doktorat južnjačke kučke" naći će se u situaciji koja nalikuje na tekst iz neke loše country pjesme. Njezin muž nedavno je zaprosio striptizetu, zaboravivši valjda da je već u braku, a prije toga je na provode potrošio svu obiteljsku ušteđevinu, podigavši usput i hipoteku na kuću te ostavivši svoju obitelj bez ičega (osim nekoliko skupih komada namještaja koje je Lin uspjela sakriti kod prijatelja).
Povratak u rodni Mtmosa Branch jedino je što Lin preostaje, no vratiti se onome od čega je s devetnaest godina pobjegla, nije nimaio lako. Život u malom, tračerskom južnjačkom gradiću u kojem je rasizam još uvijek uobičajena pojava, s majkom koja je tretira kao tinejdžericu, s ocem čija je Alzheimerova bolest u uznapredovalo) fazi te s bratom koji i sam ima iza sebe nekoliko propalih brakova, izgledat će Lin kao novi krug pakla. No staro životno pravilo vrijedi i za nju: obitelj je upravo u najvećim krizama najjača, nova prijateljstva liječe stare rane, a nema te ljubavne boljetice i razočaranja koju zgodan i privlačan gradski ljekarnik ne može zaliječiti.
Haywood Smith rođena je u Atlanti, u saveznoj državi Georgia na jugu Sjedinjenih Američkih Država, a živi na obalama jezera Lanier kao staromodna južnjačka djevojka te s radošću očekuje nove lekcije koje će joj donijeti život neudane žene pune vjere. Povratak u grad mimoza njezin je prvi uradak.