Tom Perrotta - Poduka iz apstinencije

Poduka iz apstinencije
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Hrvoje Mirošević
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533160320
ISBN10 9533160322
Godina 2013
Broj stranica 295
Format 24 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 96,00 Kn Kupi

Stonewood Heights savršeno je mjesto za podizanje djece. Naći će se tamo poslovičnih dobrih škola, stabilnih društvenih vrijednosti, te zdravo tržište nekretninama. To je tipično američko predgrađe gdje se roditelji aktivno uključuju u odgoj svoje djece, a ni jedna se prilika za oplemenjivanje ne propušta.

Ruth Ramsey u lokalnoj srednjoj školi predaje seksualni odgoj. Čvrsto vjeruje da je užitak dobar, sram loš, a znanje da je moć. Tim Mason je nogometni trener, bivši ovisnik koji se nakon potpunog sloma uspio spasiti. Tim je uz to i član evangelističke crkve kojoj se baš i ne sviđa to što Ruth predaje, a ni način na koji ona to čini, te daje sve od sebe kako bi se ona našla u središtu jedne poprilično negativne javne kampanje. A Ruth pak ne odobrava da crkva svoja učenja širi i van granica svoje zajednice. Ljuti protivnici u kulturalnom ratu u malome gradu, Tim i Ruth instinktivno prežu jedno od drugoga, no kad ih kontroverzan događaj na nogometnom igralištu primora da doista počnu razgovarati, naći će se u situaciji u kojoj će biti prisiljeni preispitati ispravnost možda prebrzo stečenih prvih dojmova.

Poduka iz apstinencije Toma Perrotte otkriva snažne osjećaje koji se skupljaju ispod idealne površine suvremene američke kulture, te istražuje složene duhovne i seksualne živote naoko običnih ljudi. Po prvi puta na hrvatskom ovaj hvaljeni suvremeni američki pisac Algoritmovim čitateljima predstavljen je u prijevodu Hrvoja Miroševića.