Ian Fleming - Živi i pusti umrijeti

Živi i pusti umrijeti
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Vladimir Cvetković Sever
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532208030
ISBN10 9532208038
Godina 2009
Broj stranica 205
Format 24 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Najbolji ste među svima koje su poslali protiv mene, rekao je Mister Big. I uspjeli ste usmrtiti četvoricu mojih pomoćnika. Izdajstvo ove djevojke također je dovelo moju nepogrešivost u pitanje. Zato je primjereno da poginete zajedno.
U povijesti crnačke emancipacije već su se pojavili veliki sportaši, glazbenici, liječnici i znanstvenici. S vremenom će se, kao i u razvoju povijesti drugih rasa, pojaviti veliki i slavni Crnci u svim drugim životnim pozivima. Vi ste, gospodine Bond, imali nesreću namjeriti se na prvog u nizu velikih crnačkih kriminalaca.

 

Rasna je segregacija još uvelike američka stvarnost u trenutku kada James Bond, oporavljen nakon smrtonosnih događaja u Royale-les-Eauxu, dolazi u New York prvi put nakon Drugog svjetskog rata. Odlučniji nego ikad stati na kraj sovjetskoj agenciji SMERŠ, Bond kreće tragom njezinog najpodmuklijeg agenta u Americi: Mistera Biga, gorostasnog kriminalca koji izaziva slijepu poslušnost među praznovjernim Crncima, uvjerenima da je on neuništivi zombi grobljanskog boga Barona Samedija…