Anchee Min - Carica Orhideja

Carica Orhideja
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Beletristika
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Duška Gerić Koren
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533032580
ISBN10 9533032588
Godina 2010
Broj stranica 446
Format 20,5 cm
Obavijest 23,55
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Majstorska autorica historijskih romana, Anchee Min u romanu "Carica Orhideja“ uvodi čitatelje u srce Zabranjenog grada kako bi ispričala fascinantnu priču o mladoj konkubini koja postaje posljednja kineska carica.

Min nam predstavlja prelijepu Tsu Hsi, poznatu kao Orhideja, satkavši epsku priču o seoskoj djevojci koja se domogla moći koristeći se zavođenjem, ubojstvom i spletkama. Kada Kinu ugroze neprijatelji ona se jedina čini sposobnom suočiti se s opasnošću.

U ovoj neodoljivoj priči čitatelji će biti očarani raskošnom slikom Zabranjenog grada u njegovim posljednjim danima imperijalne slave i briljantnim portretom pokvarene a ipak neodoljive žene koja je preživjela u muškom svijetu, štoviše uspjela zavladati njime.

" 'Carica Orhideja' pruža uzbudljiv uvid u dvorske intrige erotikom prožetog i ritualima i ceremonijama strogo definiranog života u Zabranjenom gradu... Fascinantno ispričana priča."
Guardian

"Roman Anchee Min, bogato prožet povijesnim detaljima, baca novo svjetlo na lik carice koju je kineska povijest demonizirala."
San Francisco Chronicle

"Roman se temelji na istinitoj priči o posljednjoj kineskoj carici, karizmatičnoj ženi iz osiromašene plemićke obitelji koju autorica Anchee Min nevjerojatno vješto oživljuje u ovoj raskošnoj i uzbudljivoj romansiranoj biografiji."
Elle

"Impresivan roman o lijepoj i inteligentnoj ženi koja će postati posljednja kineska carica. Snažno, uzbudljivo i neodoljivo..."
O, The Oprah Magazine