Tom Clancy - Tigrovi zubi

Tigrovi zubi
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Alenka Mirković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532203462
ISBN10 953220346X
Godina 2005
Broj stranica 367
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 2,23 € Kupi
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 1,86 € Kupi

U najnovijem u nas objavljenom romanu američki književnik nastavlja pisati o obitelji Ryan: Jack Ryan ml. poput oca odlučuje krenuti u borbu za pravdu. U blizini glavnog grada savezne države Maryland posluje tvrtka Hendley Associates i bavi se vrijednosnim papirima. No, prava ali prikrivena djelatnost tvrtke je lociranje i uništavanje terorista. Jack Ryan ml. razotkriva krinku i želi im se pridružiti...

Čovjek po imenu Mohammed sjedi u kafiću u srcu Beča i sprema se predložiti poslovni sporazum čovjeku iz Kolumbije. Mohammed ima mrežu simpatizera širom Europe, Kolumbijac raspolaže jednako jakom organizacijom za distribuciju droge na području obiju Amerika. Što bi se dogodilo kada bi njih dvojica udružili svoje veze i resurse? Moguća dobit bila bi nezamisliva – kao i mogući okvir za nove akcije.

U vrlom novom svijetu terorizma svaki fanatik s kalašnjikovom i osnovnim znanjem kemije može postati igrač na svjetskoj mapi terora… Stara pravila više ne vrijede. Koliko god se vlade najjačih zemalja svijeta trudile otkloniti opasnost, jedini doista efikasan sistem za lociranje i uništavanje terorističke prijetnje je onaj koji djeluje bez nadzora i ograničenja – izvan sistema. Poprilično daleko izvan sistema. 

U saveznoj državi Maryland, u blizini glavnoga grada, posluje mala tvrtka Hendley Associates i bavi se trgovinom vrijednosnim papirima, no tvrtka ima i tajnu misiju: da locira i uništi teroriste gdje god ih nađe. Ustanovljena uz punu suglasnost bivšeg predsjednika Johna Patricka Ryana, tvrtka također obavlja posao regrutiranja. 

Njihova nova zvijezda je mladić koji je proniknuo kroz njihovu krinku i ponudio im svoje usluge – Jack Ryan ml. 

Trinaesti roman Toma Clancyja nastavit će tradiciju obitelji Ryan, sin će krenuti putem oca – u susret opasnosti. Nakon tri romana objavljena u nakladi Algoritma – Jasna i neposredna opasnost, Dug časti i Izvršne naredbe – roman Tigrovi zubi, u prijevodu Alenke Mirković i uz ilustraciju Igora Kordeja, čita se kao naslovnice sutrašnjih izdanja novina.