Elizabeth Gilbert - Signatura svih stvari

Signatura svih stvari
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač VBZ
Prevoditelj Petar Vujačić
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533049236
ISBN10 9533049235
Godina 2017
Broj stranica 460
Format 24 cm
Obavijest 14,93
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Elizabeth Gilbert (1969., Waterbury) američka je spisateljica koja je svjetsku slavu stekla memoarima "Jedi, moli, voli", a ovom knjigom vraća se fikciji s pričom smještenom u 19. st. o životu botaničarke Alme Whittaker. Roman "Signatura svih stvari" prati sudbinu obitelji Whittaker – počevši od poduzetnog Henryja, rođenog u siromaštvu u Engleskoj koji s vremenom stječe golemo bogatstvo u trgovini kininovcem u Americi i postaje najbogatiji čovjek u Philadelphiji.

Njegova darovita kći Alma, rođena 1800., botaničarka je velikog talenta. Ona se bori s ograničenjima koja tadašnji svijet nameće ženama i pitanjem – što znači biti neudana žena i znanstvenica u to doba? Istodobno njezina strast za znanošću isprepliće se s neostvarenim senzualnim i erotskim željama. Znanstvena istraživanja vode je u proučavanje pitanja evolucije, a u zrelim godinama zaljubljuje se u umjetnika Ambrosea Pikea kojeg privlači upravo suprotno – svijet duhovnog i magijskog...

Po objavljivanju, roman su najboljim literarnim djelom godine proglasili ugledni svjetski časopisi (New York Times, Washington Post, Chicago Tribune i New Yorker), opisujući ga kao raskošan roman koji se nastavlja na tradiciju velikih autora 19. st., među kojima su Jane Austen i George Eliot.