David Arnold - Mosquitoland - zemlja komaraca

Mosquitoland - zemlja komaraca
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač EPH Media
Prevoditelj Ira Martinović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533381589
ISBN10 9533381582
Godina 2015
Broj stranica 344
Format 20,5 cm
Obavijest 7,97
knjiga nije dostupna Obavijesti me

Arnoldova je knjiga istodobno dirljiva i urnebesna. Zaljubit ćete se u Mim tijekom njezina nepredvidljivog putovanja. Mosquitoland nas podsjeća da je nesavršeno katkad – upravo savršeno.

Kad joj se roditelji rastave, Mim Malone s ocem i novom maćehom odlazi iz sjevernog Ohija živjeti u ‘pustopoljine’ Mississippija, koji katkad zove i Mosquitoland. Prije nego što je uopće imala priliku prilagoditi se novoj okolini, doznaje da joj je majka bolesna. Učas odbacuje svoj novi život, sjeda na autobus i zapućuje se u Cleveland, svojoj pravoj mami i pravom domu, usput upoznajući galeriju uvrnutih likova. No, kad njezin dugi put krene neočekivanim smjerovima, Mim se mora suočiti s vlastitim demonima i preispitati svoje poglede na ljubav, na privrženost, kao i na to što zapravo znači biti psihički zdrav. 

Ispričan nezaboravnim, kaleidoskopskim glasom, „Zemlja komaraca“ moderna je američka odiseja koja će vam naizmjence slamati i grijati srce. Debitantski roman Davida Arnolda prihvaćen je s nepodijeljenim oduševljenjem kako čitatelja, tako i kritike, a njegov se pisac nametnuo kao novo važno ime moderne američke literature.