John McGahern - Među ženama

Među ženama
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač Hena Com
Prevoditelj Mirna Čubranić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789532593068
ISBN10 9532593063
Godina 2020
Broj stranica 240
Format 22 cm
Prodajna cijena (Odlično stanje) 8,24 € Kupi

„Kad je oslabio, Moran se počeo bojati svojih kćeri.“ Tako počinje roman o mnogočlanoj irskoj obitelji u čijem je središtu dominantni otac prijeke naravi i iznenadnih promjena raspoloženja, oko kojega cijela obitelj oprezno tapka. Ili gotovo cijela, jer najstariji sin Luke napustio je Irsku, roditeljski dom i oca bez riječi te takvim činom otvorio Moranovu rak-ranu. 

Taj se tvrdi muškarac, bivši ratni veteran, teško nosi s promjenama bilo koje vrste. Kroz njegovu će potresnu borbu da prihvati i sebe i druge u novom svjetlu čitatelji otkriti sve nijanse jedne tihe i ustrajne tiranije, ali i možebitne razloge Moranova straha pred kćerima.

John McGahern nezaobilazno je ime irske književnosti dvadesetog stoljeća, a "Među ženama" najvažniji roman iz njegova opusa. Smješteno u ruralnu Irsku, ovo moderno remek-djelo daje snažan uvid u patrijarhalno irsko društvo, pogođeno mnogim promjenama. Istodobno riječ je o važnoj i dirljivoj studiji obiteljskih odnosa koji su uvjetovani ljudskom snagom i, nadasve, vjernošću.