William P. Young - Koliba

Koliba
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač Naklada Ljevak
Prevoditelj Filip Krenus
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533037325
ISBN10 9533037326
Godina 2014
Broj stranica 267
Format 20,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Najmlađa kćer Macka Mackenzia Missy oteta je za vrijeme obiteljskog ljetovanja. Dokaz da je brutalno ubijena pronađen je  u nekoj napuštenoj kolibi u divljini Oregona. Četiri godine kasnije, ožalošćeni Mack prima nevjerojatnu poruku, kojom ga se poziva da posjeti onu istu kolibu. Unatoč svojim dvojbama Mack  jedno zimsko prijepodne odlazi tamo i doživljava najmračniju moru. Ono što će pronaći u kolibi, zauvijek će promijenit njegov život.
U svijetu u kojem religija postaje sve nevažnija, Koliba se bori sa vječnim pitanjem – gdje se nalazi Bog u svijetu ispunjenom neizrecivom boli. Ono što je Mack doživio zaprepastit će vas i promijeniti možda točno koliko je promijenilo i njega.

Kada se piščeva mašta i strast teologa međusobno oplode, to urodi knjigom poput Kolibe. Ova knjiga ima potencijal učiniti za naš naraštaj ono što je Hodočasničko postajanje Johna Bunyana učinilo za njegov. Toliko je dobra!
Eugene Peterson

Odavno nisam pročitao dojmljiviji roman od Kolibe. Moja žena i ja cijelo smo se vrijeme smijali, plakali i kajali zbog manjka naše vjere. Nakon čitanja Kolibe plakat ćete za božanskom prisutnošću.
Michael W. Smith, pjevač

Napokon! Roman o susretu čovjeka i Boga koji odlikuje književna vrijednost i duhovna hrabrost. Koliba siječe kroz klišeje religije i loše književnosti otkrivajući nešto dojmljivo i prekasno o vječnom plesu života i Boga. Ova se priča iščitava poput molitve – i to najvrednije molitve, ispunjene znojem i očuđenjem, jasnoćom i udivljenjem. Odlučite li se ove godine pročitati samo jednu knjigu, neka to bude ova.

Mike Morrell, Zoecarnate.com

Kolibu sam pročitala tijekom veoma teškog životnog razdoblja i ova je priča širom otvorila prozor u moju dušu.
Wynonna Judd, pjevačica

Čitajući KOLIBU spoznala sam da su pitanja koja se otvaraju u ovom fascinantnom romanu pitanja koja sam nosila duboko u sebi. Ljepota ove knjige leži u tome što ne daje jednostavne odgovore na najteža pitanja, već vas zove da se približite Bogu milosti i ljubavi u kojemu ćemo naći nadu i iscjeljenje.
Jim Palmer, pisac knjige Divine Nobodies (Sveti nikogovići)

Koliba je lijepa pozivnica na putovanje u samo božansko srce. Uz suze i smijeh, ja sam se istinski preporodio kroz blagu milost kojom je William P. Young raskrilio veo koji me često razdvajao od Boga. Sa svakom novom stranicom nestajala su kruta pravila koja odnos iskrivljuju u religiju i ja sam po prvi put u životu spoznao Oca, Sina i Duha Svetog.
Patrick M. Roddy, producent ABC Newsa i dobitnik nagrade Emmy

Umotana u izvanrednu kreativnost, Koliba je duboko produhovljena i teološki osviještena te će ostaviti značajni trag na vašim životima. Najtoplije je preporučam. Već smo počeli razdragano dijeliti besplatne primjerke.
Steve Berger, pastor Kapelice Milosti u Leipers Forku