Elizabeth Gilbert - Jedi, moli, voli - potraga jedne žene za svime diljem Italije, Indije i Indonezije

Jedi, moli, voli - potraga jedne žene za svime diljem Italije, Indije i Indonezije
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač V.B.Z
Prevoditelj Aleksandra Barlović
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532016819
ISBN10 9532016813
Godina 2007
Broj stranica 296
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Tri su sata ujutro, a Elizabeth Gilbert plače na podu kupaonice. U tridesetim je godinama, ima supruga, kuću, pokušavaju začeti dijete — a ona ne želi ništa od toga. Nesretna i očajna, čini nešto što još nikada nije učinila: počinje moliti.
Tri godine poslije, nakon mučnog razvoda i burne ljubavne veze, izmučena je i izgubljena, ali slobodna kao nikada do tada. Tako Liz kreće na godinu dana dugo putovanje kako bi pronašla sreću i uspostavila ravnotežu u svojemu životu.
Najprije četiri mjeseca provodi u Rimu, gdje uči talijanski uz pomoć identično naočitih smedookih blizanaca, suzdržava se od romantične veze (unatoč blizancima) i dobiva deset kilograma. Potom četiri mjeseca provodi u ašramu u Indiji, gdje otkriva da prosvjetljenje obuhvaća ustajanje usred noći i ribanje poda u hramu - te nekako uspijeva umiriti određene duhove. Naposljetku odlazi na Bali, gdje joj bezubi vrač neodređene dobi nudi nov put prema miru: jednostavno mirno sjedi i smiješi se. I sreća joj se polako počinje prikradati.
Zabavno, tankoćutno i promišljeno djelo Jedi, moli, voli humorističan je putopis te kronika odvažne potrage za duhovnim prosvjetljenjem unatoč prirođenom skepticizmu. Ova utješna i nadahnjujuća knjiga, napisana iznimno duhovito, inteligentno i suosjećajno, namijenjena je svima koji su se ikad osjećali izgubljeno ili su pomislili da mora postojati drugi, bolji put.