T. Coraghessan Boyle - Dr. Seks

Dr. Seks
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Lara Hoebling Matković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532660579
ISBN10 9532660577
Godina 2008
Broj stranica 437
Format 22,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 3,77 € Kupi

Nikad nemojte podcijeniti moć seksa u uzbuđivanju javnosti, jer on pokreće mase i ratove, oko njega se vrti cijela industrija i marketing. No tko je zaslužan ili kriv za oslobađanje žena i muškaraca od stega nametnutih obrazovanjem, religijom, tradicijom...? Jedan je čovjek u Americi početkom četrdesetih pokrenuo lavinu. On je dr. Alfred Kinsey, a "Dr. Seks" roman je o njemu i njegovim suradnicima.

Ova fiktivna biografija najvažnijeg proučavatelja prirode ljudske seksual­nosti ispričana iz perspektive izmišljenog asistenta, sramežljiva i inteligentna studenta Johna Milka, prikazuje najuzbudljivije i naj­kontroverznije trenutke života Alfreda Kinseyja, njegovih pomagača i njihovih supruga koji su dio kruga povlaštenih, povjerljivih ljudi. Oni trebaju biti slobodni, neformalni, skloni eksperimentima, onim znanstvenim, ali i onim duboko osobnim.

Dr. Seks je priča o američkom snu, o njegovu naličju, o životu na koledžu, o međuljudskim odnosima i želji za moći, jedna od onih knjiga koje nemilosrdno prikazuju samo­zavara­vanje, moralnu pokvarenost, prijevaru i nesvjesnu okrutnost.