T. Coraghessan Boyle - Dr. Seks

Dr. Seks
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost
Izdavač Fraktura
Prevoditelj Lara Hoebling Matković
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532660579
ISBN10 9532660577
Godina 2008
Broj stranica 437
Format 22,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 40,00 Kn (5,31 €) Kupi

Nikad nemojte podcijeniti moć seksa u uzbuđivanju javnosti, jer on pokreće mase i ratove, oko njega se vrti cijela industrija i marketing. No tko je zaslužan ili kriv za oslobađanje žena i muškaraca od stega nametnutih obrazovanjem, religijom, tradicijom...? Jedan je čovjek u Americi početkom četrdesetih pokrenuo lavinu. On je dr. Alfred Kinsey, a "Dr. Seks" roman je o njemu i njegovim suradnicima.

Ova fiktivna biografija najvažnijeg proučavatelja prirode ljudske seksual­nosti ispričana iz perspektive izmišljenog asistenta, sramežljiva i inteligentna studenta Johna Milka, prikazuje najuzbudljivije i naj­kontroverznije trenutke života Alfreda Kinseyja, njegovih pomagača i njihovih supruga koji su dio kruga povlaštenih, povjerljivih ljudi. Oni trebaju biti slobodni, neformalni, skloni eksperimentima, onim znanstvenim, ali i onim duboko osobnim.

Dr. Seks je priča o američkom snu, o njegovu naličju, o životu na koledžu, o međuljudskim odnosima i želji za moći, jedna od onih knjiga koje nemilosrdno prikazuju samo­zavara­vanje, moralnu pokvarenost, prijevaru i nesvjesnu okrutnost.