Rebecca James - Prelijepa, pakosna

Prelijepa, pakosna
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost - Psihološki triler
Izdavač VBZ
Prevoditelj Marina Horkić
Vrsta uveza Tvrdi
ISBN13 9789533044415
ISBN10 9533044411
Godina 2012
Broj stranica 204
Format 23,5 cm
Obavijest knjiga nije dostupna Obavijesti me

Mračna tajna. Uništen život.
Nova prijateljica koja ti pomaže da zaboraviš.
A što ako ona nije onakva kakvom se čini?

Katherine Petterson mlada je i povučena tinejdžerica koja u sebi skriva duboko zakopanu obiteljsku tragediju. Nakon strašnoga događaja ona odlazi u novi grad i započinje život u kojem pokušava ostati što je više moguće neprimijećena. No, pronalazi ono čemu se najmanje nadala – najbolju prijateljicu. Alice je najpopularnija djevojka u školi, prelijepa, društvena, zavodljiva plavuša. Njezino je oduševljenje zarazno, ponašanje nepredvidljivo, iskrenost katkada uznemirujuća, ali jednostavno joj je nemoguće odoljeti. Alice pomaže Katherine da se oslobodi i ponovno postane tinejdžerica koja voli izlaske i druženja, koja je vesela i neopterećena i  napokon živi svoj novi život. Ali i Alice skriva svoje tajne, tajne toliko mračne da ih Katherine ne može ni naslutiti. I dok ona napokon uživa u svome životu, Alice je spremna uništiti ga.

Prelijepa, pakosna izuzetno je uzbudljiv, emotivan i dirljiv psihološki triler koji od prvih stranica čitatelja uvlači u neprekinutu mrežu uznemirujućih tajni koje vode do fatalnog finala. Otvorene rane prošlosti, autodestruktivni narcizam, iscjeljujuće mladenačke ljubavi, tinejdžerska trudnoća, silovanje, neki su od motiva koje autorica istražuje u romanu.

Rebecca James ovim je romanom ostvarila zavidan uspjeh na svjetskoj književnoj sceni. Roman koji je prozvan "izdavačkim fenomenom" i preveden na više od 37 svjetskih jezika ozbiljan je zalog čitateljima da će im uloženo s užitkom biti višestruko vraćeno.