Alyson Noël - Besmrtnici 1: Zauvijek

Besmrtnici 1: Zauvijek
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost - Psihološki triler
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Michaela Velina Szabo
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532209815
ISBN10 9532209816
Godina 2010
Broj stranica 235
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 49,50 Kn (6,57 €) Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 39,60 Kn (5,26 €) Kupi

Ever je djevojka koja je upravo pretrpjela tešku prometnu nesreću. Preživjela je, ali uvjerena je da bi bilo bolje da nije: izgubila je roditelje, mlađu sestru i psa. Sada živi s tetom u južnoj Kaliforniji, gdje izlazi na kraj ne samo sa zamjeranjem samoj sebi zbog toga što je preživjela, već i sa sposobnošću koju je u nesreći stekla. 

Ever, naime, sada vidi aure ljudi oko sebe, i čuje njihove misli. 

I dok se nastoji riješiti tih smetnji navlačenjem kapuljače preko glave i slušanjem glasne glazbe sa svog iPoda, u njezinu srednju školu stiže novi učenik – Damen Auguste, koji će je nagovoriti da se opet otvori svijetu. 

Samo, Damen donosi nove začudnosti: ne samo da je strahovito pronicljiv, već ima i sposobnost nestajanja u odsudnim trenucima, kao i umijeće stvaranja tulipana ni iz čega…

"Zauvijek", prva knjiga serijala "Besmrtnici" mlade američke spisateljice Alyson Noël smjesta je po objavljivanju u veljači 2009. dospjela na ljestvicu bestselera The New York Timesa, i ondje se čvrsto zadržala. Za njom je u srpnju stigla druga knjiga, "Plavi mjesec", i ponovila uspjeh prethodne. 

Uz česte usporedbe sa serijalom "Sumrak" Stephenie Meyer, kritika je slijedila oduševljenje čitateljske publike, hvaleći način na koji Noël ocrtava psihu svojih tinejdžerskih protagonista i upliće pojam besmrtnosti u uvjerljivi skup životnih odluka pred kojima se mlada Ever zatječe.