Alyson Noël - Besmrtnici 1: Zauvijek

Besmrtnici 1: Zauvijek
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost - Psihološki triler
Izdavač Algoritam
Prevoditelj Michaela Velina Szabo
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789532209815
ISBN10 9532209816
Godina 2010
Broj stranica 235
Format 23,5 cm
Prodajna cijena (Vrlo dobro stanje) 4,00 € (30,14 Kn) Kupi
Prodajna cijena (Dobro stanje) 3,20 € (24,11 Kn) Kupi

Ever je djevojka koja je upravo pretrpjela tešku prometnu nesreću. Preživjela je, ali uvjerena je da bi bilo bolje da nije: izgubila je roditelje, mlađu sestru i psa. Sada živi s tetom u južnoj Kaliforniji, gdje izlazi na kraj ne samo sa zamjeranjem samoj sebi zbog toga što je preživjela, već i sa sposobnošću koju je u nesreći stekla. 

Ever, naime, sada vidi aure ljudi oko sebe, i čuje njihove misli. 

I dok se nastoji riješiti tih smetnji navlačenjem kapuljače preko glave i slušanjem glasne glazbe sa svog iPoda, u njezinu srednju školu stiže novi učenik – Damen Auguste, koji će je nagovoriti da se opet otvori svijetu. 

Samo, Damen donosi nove začudnosti: ne samo da je strahovito pronicljiv, već ima i sposobnost nestajanja u odsudnim trenucima, kao i umijeće stvaranja tulipana ni iz čega…

"Zauvijek", prva knjiga serijala "Besmrtnici" mlade američke spisateljice Alyson Noël smjesta je po objavljivanju u veljači 2009. dospjela na ljestvicu bestselera The New York Timesa, i ondje se čvrsto zadržala. Za njom je u srpnju stigla druga knjiga, "Plavi mjesec", i ponovila uspjeh prethodne. 

Uz česte usporedbe sa serijalom "Sumrak" Stephenie Meyer, kritika je slijedila oduševljenje čitateljske publike, hvaleći način na koji Noël ocrtava psihu svojih tinejdžerskih protagonista i upliće pojam besmrtnosti u uvjerljivi skup životnih odluka pred kojima se mlada Ever zatječe.