Delphine De Vigan - Ništa se ne opire noći

Ništa se ne opire noći
Žanr Beletristika - Hrvatska i strana književnost - Američka književnost - Obiteljski roman
Izdavač Naklada Oceanmore
Prevoditelj Ita Kovač
Vrsta uveza Meki
ISBN13 9789533320137
ISBN10 9533320133
Godina 2013
Broj stranica 256
Format 22 cm
Prodajna cijena (Dobro stanje) 10,00 € Kupi

Ništa se ne opire noći je roman o životu prepunom emocija i teških poraza.
Prelijepa majka autorice Delphine de Vigan senzibilna je i samozatajna osoba. Delphine bi željela o majci saznati nešto više. Tko je i kakva je bila ta osoba koju je jednog dana pronašla mrtvu? 
De Vigan intenzivno se bavi odnosima u obitelji iz koje potječe i u kojoj je bilo mnoštvo djece i rođaka. Njezina majka Lucile bila je jedna od starijih sestara u obitelji s mnogo sestara i braće. U knjizi upoznajemo glasan, živahan i neobično intenzivan obiteljski život.  Svake godine u obitelj pristiže novo dijete pa Lucille i ne može zamisliti da bi majčina plodnost jednog dana mogla prestati. Obiteljsku svakodnevicu obilježavaju vesela druženja i živahan suživot. Tragična smrt mlađeg brata koji se utapa u bunaru baca prvu sjenu smrti i očaja na Lucilin život. 
Ono što autoricu tjera da se intenzivnije bavi životom svoje majke veo je tajne koji ju obavija. 
Tako tek u drugom dijelu romana autorica prelazi u ich-formu kako bi dokumentirala svoju povezanost s obiteljskim klanom. Priča koju autorica naposljetku ispripovijeda je psihogram jedne obitelji u kojoj je bilo svega: ljepote, živosti, životnosti, incestuoznih elemenata, zajedništva, nesreće i mnogočega drugoga, što spada u život jedne velike obitelji.